Lumia

Nimiwikistä
Versio hetkellä 23. marraskuuta 2010 kello 22.26 – tehnyt Suvi-Tuulikki (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Lumi-sanasta johdettu Lumia on noussut muiden Lumin johdosten tavoin 2000-luvulla suureen suosioon. Lumian lukumäärä on 2000-luvulla noussut alle sadasta lähelle yhdeksääsataa. ...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lumi-sanasta johdettu Lumia on noussut muiden Lumin johdosten tavoin 2000-luvulla suureen suosioon. Lumian lukumäärä on 2000-luvulla noussut alle sadasta lähelle yhdeksääsataa. Lumiaa on alettu käyttää paljon myös yhdysnimissä, sehän on tuttujen Marian, Sofian ja Julian tapaan kolmitavuisena ja viisikirjaimisena sopivan näppärä niihin. Löytyy mm. Ella-Lumia, Enna-Lumia, Janna-Lumia, Lempi-Lumia, Louna-Lumia, Mari-Lumia, Saima-Lumia, Sara-Lumia ja Sini-Lumia.

Lumi-nimisiä on ennen 2000-lukua ollut noin 150 ja nyt määrä on noin 1550. Sille on tullut käyttöön myös lukuisia johdannaisia, kuten Lumianna, Lumiel, Lumiela, Lumika, Lumilea, Luminea, Lumineela, Luminka ja Lumissa sekä Lumi-Taika, Lumi-Tuisku (myös muodossa Lumituisku), Lumitähti (myös muodossa Lumi-Tähti) ja Lumi-Vuokko. Vanhempia nimiä ovat Ensilumi, Lumilda, Lumi-Sade ja Lumi-Varpu.

Suosituimpia yhdysnimiä ovat Lumikukka (n. 80n, Lumi-Kukka n. 15n) ja Lumituuli (reilu kymmenen sekä tässä että Lumi-Tuuli -muodossa). Lumililja on ensimmäisen kerran tullut käyttöön 1960-70 -luvulla ja 2000-luvulla se on valittu viisi kertaa. Lumi-Lilja on nimenä muutamalla.

(SUVI-TUULIKKI LAKKINEN 24.11.2010)