Ero sivun ”Bruno” versioiden välillä

Nimiwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: <i>Bruno</i> muuntumineen on Suomessa yleinen miehennimi: <i>Bruno</i> (2 600), <i>Bruuno</i> (alle 410), <i>Bryno</i> (alle 5), <i>Bryyno</i> (alle 5), <i>Bryne</i> (alle 10). Nimen ...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
<i>Bruno</i> muuntumineen on Suomessa yleinen miehennimi: <i>Bruno</i> (2 600), <i>Bruuno</i> (alle 410), <i>Bryno</i> (alle 5), <i>Bryyno</i> (alle 5), <i>Bryne</i> (alle 10). Nimen otaksutaan juontuvan germaanisesta nimielementistä 'brun', "ruskea"; näin <i>Bruno</i> on saattanut olla myös hiusten- tai ihonväriin viittaava lisänimi. Toisten lähteiden mukaan <i>Bruno</i> voisi liittyä sellaisiin kaksisosaisiin germaanisperäisiin nimiin kuin <i>Brunolf</i> tai <i>Brunwart</i>, joissa samoin kirjoittuva nimielementti merkitsee panssaripaitaa.
<i>Bruno</i> muuntumineen on Suomessa yleinen miehennimi: <i>Bruno</i> (2 600 kantajaa), <i>Bruuno</i> (alle 410), <i>Bryno</i> (alle 5), <i>Bryyno</i> (alle 5), <i>Bryne</i> (alle 10). Nimen otaksutaan juontuvan germaanisesta nimielementistä 'brun', "ruskea"; näin <i>Bruno</i> on saattanut olla myös hiusten- tai ihonväriin viittaava lisänimi. Toisten lähteiden mukaan <i>Bruno</i> voisi liittyä sellaisiin kaksisosaisiin germaanisperäisiin nimiin kuin <i>Brunolf</i> tai <i>Brunwart</i>, joissa samoin kirjoittuva nimielementti merkitsee panssaripaitaa.


Kirkko tuntee kartusiaanikunnan perustajan, Kölnin Pyhän Brunon. Sukunimenä <i>Bruno</i> muistetaan ennen kaikkea filosofi Giordano Brunosta.
Kirkko tuntee kartusiaanikunnan perustajan, Kölnin Pyhän Brunon. Sukunimenä <i>Bruno</i> muistetaan ennen kaikkea filosofi Giordano Brunosta.

Versio 23. heinäkuuta 2012 kello 17.02

Bruno muuntumineen on Suomessa yleinen miehennimi: Bruno (2 600 kantajaa), Bruuno (alle 410), Bryno (alle 5), Bryyno (alle 5), Bryne (alle 10). Nimen otaksutaan juontuvan germaanisesta nimielementistä 'brun', "ruskea"; näin Bruno on saattanut olla myös hiusten- tai ihonväriin viittaava lisänimi. Toisten lähteiden mukaan Bruno voisi liittyä sellaisiin kaksisosaisiin germaanisperäisiin nimiin kuin Brunolf tai Brunwart, joissa samoin kirjoittuva nimielementti merkitsee panssaripaitaa.

Kirkko tuntee kartusiaanikunnan perustajan, Kölnin Pyhän Brunon. Sukunimenä Bruno muistetaan ennen kaikkea filosofi Giordano Brunosta.

Brunolla on nimipäivä suomenruotsalaisessa kalenterissa 6. lokakuuta. Ruotsissa se on 17. heinäkuuta. Huipussaan nimen suosio Suomessa oli 1900-luvun alkuvuosikymmenillä. Vuosien 1900 ja 1919 välillä sen sai 950 poikaa. 2000-luvulla nimi on valittu 156 kertaa.


(REA UOTILA-LINDQVIST 23.7.2012)